fbpx

Tres formes d’obtenir la normativa d’una parcel·la

13/des./2022 | Normativa | 0 comments

La normativa urbanística que afecta la teva parcel·la és molt important, i molt poca gent hi presta l’atenció necessària. Aquesta normativa tindrà un impacte directe en el disseny de la casa i el seu cost final. Per tant, el més recomanable és revisar-la abans de comprar una parcel·la, així tens més garanties de poder construir la casa que t’agradaria i no hi trobaràs sobrecostos causats directament per ella, com per exemple l’obligatorietat de ficar-hi un dipòsit per la recollida d’aigües pluvials, certs acabats de façana com la pedra, haver de ficar coberta inclinada en comptes de plana, etc.

Revisa bé la normativa i repassa la publicació “Com buscar terreny per construir una casa i què tenir en compte” per saber que la casa que vols fer és compatible en aquella parcel·la. Si vols ampliar més informació, descarrega gratuïtament el nostre llibre.

SAPS REALMENT

ON ET FIQUES?

El primer llibre gratuït que aborda amb transparència el cost mental, temporal i econòmic de fer-se una casa.

Tres formes d’obtenir la normativa d’una parcel·la

A continuació et compartim tres formes d’obtenir la normativa que afecta la teva parcel·la o en la que estàs interessat. Necessites la normativa específica de la teva parcel·la, ja que aquesta pot variar d’un carrer a un altre.

1.

Trucar a l’àrea tècnica de l’Ajuntament.

Aquesta és la manera més senzilla d’obtenir-la, tot i que depèn de l’Ajuntament, pots tardar més o menys a aconseguir-la.

2.

Visitar la web de l’Ajuntament.

Molts Ajuntaments tenen publicada la normativa urbanística del seu municipi en la seva pàgina web, a l’àrea d’urbanisme.

3.

Buscar-la al Registre de planejament urbanístic de Catalunya (RPUC).

Aquesta és la forma més complexa, però una vegada ho saps fer és la més ràpida i àgil, principalment per aquelles persones que esteu buscant parcel·la i voleu comparar-ne vàries. Visita aquesta pàgina per conèixer l’RPUC.

 

normativa del gas radó

Una altra normativa important que has de tenir en compte és la normativa del gas radó. Al nostre blog tenim un article on parlem d’aquest gas “QUÈ ÉS EL GAS RADÓ I COM AFECTA CASA TEVA“.

Quan demanis un pressupost a través de la nostra web, veuràs que en una pregunta es demana aquesta informació per poder calcular millor el cost d’aquesta partida.

t’AGRADA APRENDRE?

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER!

QUÈ T’HA SEMBLAT AQUESTA ENTRADA? T’HA SORGIT ALGUNA PREGUNTA?

0 Comments

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *