fbpx

Cases bioclimàtiques

12/nov./2020 | Bioconstrucció | 0 comments

Què entenem per arquitectura bioclimàtica?

L’arquitectura bioclimàtica basa el disseny de les cases tenint en compte les condicions climatològiques del terreny per tal d’aprofitar al màxim els recursos disponibles, com l’aigua, el sol o el vent, i així reduir al màxim l’impacte mediambiental de l’ús de l’habitatge.

El primer que hem de tenir en compte és on es construeix la casa, un cop tenim tota la informació de les característiques del lloc on es construirà la casa, es comença a fer el disseny. Per tant, l’arquitectura bioclimàtica genera una arquitectura local, és a dir, una mateixa casa no pot funcionar a dos llocs diferents.

A Inkub, quan dissenyem la teva llar, tot i que podem partir d’un dels nostres models estàndards, fem l’estudi del terreny per adaptar-lo a les seves característiques úniques, sempre tenint en compte les necessitats de cada client.

Què tenim en compte quan dissenyem una casa bioclimàtica?

Orientació

L’orientació de la casa és un pas imprescindible per tenir una bona eficiència energètica.

Un dels passos més importants per orientar la casa correctament és saber la trajectòria del sol al llarg de l’any.

Com es pot observa a la imatge, durant el solstici d’estiu, les cares de la casa més afectades seran la cara est durant el matí, la cara oest durant la tarda-nit i la cara sud durant pràcticament tot el dia.

Per contra, al solstici d’hivern, la cara que rebrà sol durant pràcticament tot el dia serà la cara sud, mentre que la cara est i oest en rebran molt poca.

Aquests factors també s’han de tenir en compte per tal de distribuir l’interior de la casa de forma correcta per aprofitar al màxim la llum del sol.

Vent

En una casa bioclimàtica s’aprofiten les “brises” a l’estiu mentre que a l’hivern es protegeix la casa del vent.

Vegetació

Aprofitar la vegetació de l’entorn de la casa pot ser un factor clau per mantenir una temperatura de confort al llarg de l’any. Ers arbres i les plantes poden donar ombra a l’estiu, protegir la casa del vent o aïllar-nos del soroll entra d’altres avantatges.

ENERGIES RENOVABLES

A través de les energies renovables podem aprofitar els recursos climatològics de l’entorn de la casa, com la llum del sol o el vent, per reduir al màxim el consum energètic de la xarxa pública. D’aquesta manera aconseguirem reduir de forma considerable les factures de la llum, i contribuirem de forma positiva en la lluita contra el canvi climàtic.

 

a inkub fem cases per les persones d’avui sense destruir els recursos o el món pels que vinguin demà

t’AGRADA APRENDRE?

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER!

BUSQUEM CLIENTS INCONFORMISTES I REVOLUCIONARIS!

VULL SEGUIR APRENENT

QUÈ T’HA SEMBLAT AQUESTA ENTRADA? T’HA SORGIT ALGUNA PREGUNTA?

0 Comments

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *