fbpx

La Rehabilitació d’Armentera

L’abans

El projecte

L’habitatge es troba al nucli antic del municipi d’Armentera. Es traca d’un habitatge entre mitgeres de bolos de pedra, coberta de teula àrab i uns forjats amb estructura de volta.

L’habitatge no disposava de pati, ni d’una façana posterior on poder ampliar finestres per un tema normatiu.

A primer cop de vista era evident que ens trobàvem al davant d’una construcció amb moltíssima força i potencial, i alhora amb unes condicions d’habitabilitat i de qualitat de l’espai molt dolentes.

La gran aposta del projecte va ser buidar l’habitatge en la part central per tal de dotar de llum natural i ventilació tot l’habitatge. El finestram generat per aquesta buidor ens ofereix una gran aportació de radiació solar a l’hivern, i a l’estiu una ventilació creuada des de les façanes cap al centre de la planta que expulsa la calor a l’estiu.

Els murs de pedra aporten a l’habitatge una gran inèrcia ja comprovada al llarg de la història de la construcció, que ens regulen de forma natural la temperatura de l’habitatge.

La construcció amb volta es va mantenir i consolidar en aquells forjats que va ser possible, i es va reconstruir la resta de forjats i coberta amb revoltó de volta, mantenint el caire i la força de l’habitatge.

Els murs de pedra existents, emblanquinats i revestits amb totes les seves irregularitats es mantenen per així mantenir i potenciar fins i tot tota la singularitat de l’habitatge.

El després

Més projectes

La Rehabilitació d’Argentona

casa de madera

La rehabilitació del Loft del Born

casa de madera

La rehabilitació del Carrer Nou