fbpx

La casa del Joan

Sobre aquest projecte

La inspiració darrere d’aquesta casa era clara i forta des del principi, volíem crear un refugi enlairat on descansar, una cabana a l’arbre, on els límits entre casa i natura es fusionessin completament i portessin l’interior de la casa a fora.

En Joan volia una casa de bellesa universal i minimalista, sense pretensions ni maquillatge. Els murs de formigó es veuen, els pilars metàl·lics estan exposats, els sostres de fusta estan a la vista. Aquesta idea constructiva no només permet oferir un preu més competitiu sinó que aporta bellesa al mateix procés constructiu i ens porta a la simplicitat que es volia aconseguir.

casa de madera
casa passiva

Tots els espais estan connectats i il·luminats amb llum natural.

La segona planta forma un doble espai de connexió entre les habitacions inspirat en un pati de veïns.

Totes les obertures i distribució de les estances segueixen uns criteris bioclimàtics i funcionals molt definits per aprofitar al màxim el clima de la zona.

És una casa amb tres grans obertures a les façanes sud i sud-est protegides per fulla caduca, que a l’estiu protegeixen la casa del sol i a l’hivern el deixen entrar.

A més a més, els porticons de les finestres situades a ponent i a sud en la primera planta permeten que el Joan jugui amb el clima de l’interior de manera natural.

El procés de la casa

T'HAS QUEDAT AMB GANES DE MÉS?