fbpx

La casa del Jose

i la Núria

Sobre aquest projecte

La casa de la família Godoy és equilibrada, funcional i 100% ajustada a les seves necessitats tant a fora com a dins. Per dissenyar la seva casa es va partir de la façana principal, ja que la família tenia clar que volien un garatge obert a l’entrada i que la casa estigués ben ajustada als metres que necessitaven.

La seva casa té dues plantes amb una distribució pràctica d’un espai central de cuina/menjador i sala d’estar, juntament amb un bany, una habitació i un petit traster amb el quarto d’instal·lacions separat a la planta baixa.

casa de madera

La planta baixa s’obra completament amb un porxo del darrere i connecta aquest espai central de vida amb el jardí, aconseguint una sensació d’extensió de la casa. A la segona planta hi ha dues habitacions més amb bany compartit i una suite amb bany i vestidor.

L’orientació de la casa permet jugar amb la temperatura interior gràcies també a les finestres de triple vidre i els aïllaments dels murs de fusta i forjats de coberta. Les finestres incorporen un sistema de mallorquines corredisses per poder protegir la casa de la calor a l’estiu. A més, a l’estiu el porxo del darrere tapa la llum solar directa, permetent mantenir una temperatura agradable a l’interior.

casa passiva

La casa també està equipada amb un recuperador de calor. Un sistema que et filtra l’aire exterior, per tant aconseguim una qualitat d’aire superior al que representa renovar la casa obrint finestres. Aquest sistema evita les pèrdues tèrmiques per ventilació que es donen en una casa convencional, ja que l’aire que expulsem a l’exterior es creu amb el que introduïm per tal de no perdre eficiència.

La casa del Godoy porta instal·lat un sistema d’autoproducció solar format per 10 plaques de 370W i un transformador de 5kWh que permet controlar en tot moment el rendiment de la instal·lació fotovoltaica des de qualsevol dispositiu mòbil, amb aquest sistema la família Godoy obté un estalvi d’entre el 50 i el 70%.

Una casa amb criteris passius i una alta eficiència energètica adaptada 100% a la família Godoy. Un espai sa i funcional on viure, que redueix considerablement la petjada mediambiental de tota la família.

 

He treballat amb INKUB dos vegades i si repeteixo és per algo. Casa meva és equilibrada, tinc exactament el que necessito tant a fora com a dins.

-Jose Godoy

El procés de la casa

Descobreix més projectes

La casa del Jaime i l’Antònia

La casa de la Laia i el Pol

revestiment exterior SATE

La casa del Joan