fbpx

Compensem les emissions de GEH de casa teva

Plantem arbres per compensar les emissions de gasos d’efecte hivernacle que es generen durant la vida útil de les nostres cases, i no només això, sinó que absorbim molt més C02 del que generen.

Quan pensem en canvi climàtic el primer que ens ve a la ment són els fums que surten dels tubs d’escapament dels vehicles, en els abocaments a rius i mars, en abocadors plens de brossa, però que passa amb tot allò que no veiem?

Has parat mai a pensar en l’impacte mediambiental que genera casa teva?

Edificar, i tots els processos associats que comporta, implica un elevat impacte ambiental (afectació del territori, consum de recursos, emissió de residus, etc.)

A Europa, el fet d’edificar és responsable de:

1/2 de tots els materials extrets

1/2 del consum de tota l’energia

1/3 del consum de l’aigua

1/3 dels residus que es generen

(Font: Comissió Europea. https://ec.europa.eu/environment/levels_es )

Tenint en compte això, qualsevol mesura que puguem emprendre per minimitzar aquest impacte pot significar importants millores ambientals, socials i econòmiques.

A Inkub construïm cases perquè formin part de la revolució social, mediambiental i energètica que fa falta al nostre planeta i anem una passa més enllà. Compensem totes les emissions de GEH que es generen durant la vida útil de les nostres cases, i no només això, sinó que absorbim molt més CO2 del que generen.

Per assolir aquest objectiu, hem unit forces amb l’associació sense ànim de lucre OSMON, i per cada casa que construïm, fem la corresponent donació per realitzar una plantada d’arbres que compensi les emissions de les nostres cases.

A causa de la falta de mesures efectives i compromeses per part de les administracions, a INKUB creiem que LA REVOLUCIÓ COMENÇA A CASA, i aquesta lluita contra el canvi climàtic l’hem de guanyar entre tots.

Reduïm al màxim les emissions de CO₂ de casa teva

La lluita contra el canvi climàtic en el nostre sector implica reduir les emissions de CO₂ que generen les cases, inclús aconseguir cases d’emissió zero. El nostre sistema constructiu ens permet reduir al màxim les emissions de CO₂, tant en el procés constructiu com durant la vida útil de la casa.

Construïm les cases amb gairebé la meitat de càrrega que la construcció convencional, això implica l’ús de menys materials, menys cimentació i menys transport. A més, reduïm al màxim els materials químics, l’obtenció dels quals genera grans quantitats de GEH, i ho substituïm per materials respectuosos amb el medi ambient com la fusta en els murs, aïllaments naturals o inclús cases amb fonaments amb pilots d’acer helicoidals.

L’eficiència energètica de les nostres cases és excel·lent, podem arribar a reduir fins a un 90% el consum energètic respecte la mitjana de les cases unifamiliars espanyola.

A més, fomentem de forma activa la instal·lació de sistemes fotovoltaics, que permeten reduir entre un 50-70% l’ús d’energia procedent de la xarxa elèctrica general. Inclús si el client ho desitja, es podria desconnectar completament casa seva de la xarxa elèctrica general amb la instal·lació d’acumuladors d’energia. D’aquesta forma el 100% de l’energia de casa provindria de la instal·lació fotovoltaica i les emissions de CO₂ serien zero.

Per què plantem arbres?

Perquè els arbres són un clar exemple de solució natural pel clima. Absorbeixen diòxid de carboni, prevenen l’erosió del sòl, milloren la biodiversitat, mantenen els cursos d’aigua nets, creen microclimes urbans i disminueixen la contaminació entre moltíssims altres beneficis. Els arbres són una solució natural a l’abast de tots, els quals els podem utilitzar per reparar el nostre clima.

Per desgràcia, amb projectes de reforestació en l’àmbit global només es destina un 2% del pressupost a lluitar contra el canvi climàtic.

Gran part de la natura ha estat malmesa, però la màgia d’aquesta és que té el poder de regenerar-se i a Inkub hi volem contribuir. La nostra activitat és perjudicial per al medi ambient, com ho són totes, però farem el que estigui en les nostres mans per minimitzar el mal que no podem evitar generar. Cada acte compta, el que fem o no fem nosaltres compta.