fbpx

Compensem les emissions de GEH de casa teva

Plantem arbres per compensar totes les emissions de gasos d’efecte hivernacle que es generen durant la vida útil de les nostres cases, i no només això, sinó que absorbim molt més C02 del que generen.

Quan pensem en canvi climàtic el primer que ens ve a la ment són els fums que surten dels tubs d’escapament dels vehicles, en els abocaments a rius i mars, en abocadors plens de brossa, però que passa amb tot allò que no veiem? Has parat mai a pensar en l’impacte mediambiental que genera casa teva?

Segons l’Agència Internacional de l’Energia, dues terceres parts de les emissions mundials de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), es deuen al mode en què produïm i utilitzem l’energia. La UE també adverteix que els edificis a Europa representen el 40% del consum energètic i emeten el 36% del total dels GEH.

A Inkub construïm cases perquè formin part de la revolució social, mediambiental i energètica que fa falta al nostre planeta i anem una passa més enllà. Compensem totes les emissions de GEH que es generen durant la vida útil de les nostres cases, i no només això, sinó que absorbim molt més CO2 del que generen.

Per assolir aquest objectiu, hem unit forces amb l’associació sense ànim de lucre OSMON, i per cada casa que construïm, fem la corresponent donació per realitzar una plantada d’arbres que compensi les emissions de les nostres cases.

A causa de la falta de mesures efectives i compromeses per part de les administracions, a INKUB creiem que LA REVOLUCIÓ COMENÇA A CASA, i aquesta lluita contra el canvi climàtic l’hem de guanyar entre tots.

Per tal de fomentar aquest tipus d’energia renovable, hem unit forces amb Becquel per crear els Kits fotovoltaics Revolució Solar, formats per components de màxima qualitat i acompanyats d’un assessorament professional per tal que obtinguis els millors resultats en funció de les teves necessitats.

La compra dels Kits Revolució Solar també inclou tota la instal·lació, posada en funcionament i legalització de la instal·lació fotovoltaica escollida. A més, gràcies als grans avenços tecnològics dels últims anys, la rendibilitat de la inversió s’aconsegueix en molt pocs anys, per la qual cosa l’estalvi econòmic que obtenim amb aquestes instal·lacions és molt important.

Reduïm al màxim les emissions de CO₂ de casa teva

La lluita contra el canvi climàtic en el nostre sector implica reduir les emissions de CO₂ que generen les cases, inclús aconseguir cases d’emissió zero. El nostre sistema constructiu ens permet reduir al màxim les emissions de CO₂, tant en el procés constructiu com durant la vida útil de la casa.

Construïm les cases amb gairebé la meitat de càrrega que la construcció convencional, això implica l’ús de menys materials, menys cimentació i menys transport. A més, reduïm al màxim els materials químics, l’obtenció dels quals genera grans quantitats de GEH, i ho substituïm per materials respectuosos amb el medi ambient com la fusta en els murs, aïllaments naturals o inclús cases amb fonaments amb pilots d’acer helicoidals.

L’eficiència energètica de les nostres cases és excel·lent, podem arribar a reduir fins a un 90% el consum energètic respecte la mitjana de les cases unifamiliars espanyola.

A més, fomentem de forma activa la instal·lació de sistemes fotovoltaics, que permeten reduir entre un 50-70% l’ús d’energia procedent de la xarxa elèctrica general. Inclús si el client ho desitja, es podria desconnectar completament casa seva de la xarxa elèctrica general amb la instal·lació d’acumuladors d’energia. D’aquesta forma el 100% de l’energia de casa provindria de la instal·lació fotovoltaica i les emissions de CO₂ serien zero.

Per què plantem arbres?

Perquè els arbres són un clar exemple de solució natural pel clima. Absorbeixen diòxid de carboni, prevenen l’erosió del sòl, milloren la biodiversitat, mantenen els cursos d’aigua nets, creen microclimes urbans i disminueixen la contaminació entre moltíssims altres beneficis. Els arbres són una solució natural a l’abast de tots, els quals els podem utilitzar per reparar el nostre clima.

Per desgràcia, amb projectes de reforestació en l’àmbit global només es destina un 2% del pressupost a lluitar contra el canvi climàtic.

Gran part de la natura ha estat malmesa, però la màgia d’aquesta és que té el poder de regenerar-se i a Inkub hi volem contribuir. La nostra activitat és perjudicial per al medi ambient, com ho són totes, però farem el que estigui en les nostres mans per minimitzar el mal que no podem evitar generar. Cada acte compta, el que fem o no fem nosaltres compta.

Com calculem les emissions de CO₂ de les nostres cases?

Per calcular les emissions de CO₂ que no podem evitar que generin les cases que construïm, seguim els següents passos:

1. Calcular el consum de kWh anuals de la casa

Segons un estudi de la IDAE, on es va fer 9.000 entrevistes i 600 mesures reals, el consum mitjà d’energia de les cases unifamiliars o aïllades és de 15.513 kWh anuals. A Inkub, gràcies al nostre sistema constructiu i l’ús d’energies renovables, reduïm al màxim el consum d’energia provinent de la xarxa general.

Per saber el consum de les nostres cases, ho fem a través de les cases on hi hem instal·lat un sistema d’autoproducció solar, el qual ens permet monitorar en tot moment el consum real de la casa, tant pel que fa a l’energia que s’obté a través dels panells solars, com la que es consumeix de la xarxa general. Amb aquesta informació, calculem el consum de kWh anuals per metre quadrat. Aquesta dada l’actualitzem regularment a mesura que anem obtenint més informes mensuals dels consums de les nostres cases.

Com a exemple de càlcul tenim les següents dades:

· Casa Inkub sense sistema d’autoproducció solar: 54,12kWh/m2/anuals

· Casa Inkub amb sistema d’autoproducció solar: 21,36kWh/m2/anuals

En funció de la casa que construïm, agafem una d’aquestes dades i la multipliquem pels m2 de la casa per obtenir el consum de kWh anuals total.

2. Calcular les emissions de CO₂ per kWh

Per calcular les emissions associades a l’electricitat que consumeixen les cases Inkub, apliquem un factor d’emissió de CO₂ atribuïble al subministrament elèctric, també anomenat mix elèctric (g de CO₂/kWh). El mix d’elèctric peninsular general que l’OCCC recomana utilitzar per a l’any 2020, és 241 g CO₂/kWh. Per saber com s’obté aquesta dada podeu consultar la Guia pràctica per al càlcul d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Per calcular les emissions de CO₂ de les cases multipliquem els kWh anuals que hem obtingut de l’anterior pas i els multipliquem per 241 g, d’aquesta forma obtenim el CO₂ total que emet la casa.

3. Calcular el nombre d’arbres necessaris per compensar les emissions de CO₂

A Inkub no només volem compensar les emissions de CO₂ de les nostres cases, sinó que aconseguim compensar-les en positiu per tal de contribuir de manera activa en la lluita contra el canvi climàtic.

Un cop tenim calculades les emissions de CO₂ que emet la casa anualment, calculem els arbres necessaris per compensar aquestes emissions.

De mitja, un arbre adult absorbeix entre 20 i 50 tones de CO₂ a l’any. Per compensar l’etapa de creixement, en la qual l’arbre no absorbeix tant CO₂, plantem entre 2-4 vegades més arbres dels necessaris per fer la compensació.

A més de la plantada, Osmon garanteix el seu manteniment per tal d’assegurar que els arbres creixin de forma sana.